Arkkitehdit Soini & Horto

2019

As Oy Helsingin Laivalahdenkaari 1
Helsinki, Herttoniemi

Sato Oyj:n järjestämässä kutsukilpailussa haettiin kaupunkikuvallisesti korkeatasoista suunnitelmaa keskeisellä paikalla sijaitsevalle vuokra-asuntokorttelille Herttoniemenrannassa. Veistoksellista ehdotustamme pidettiin raikkaana ja vetovoimaisena ja se valittiin kilpailun voittajaksi.

Kaava antoi vapauksia suunnittelulle. Pyrimme luomaan korttelille monipuolisen ja tunnistettavan ilmeen kerroskorkeuksia porrastamalla ja keskittämällä kerroksia korttelin kärkiin. Julkisivuihin haettiin mielenkiintoa ja yllätyksellisyyttä mm. kolmiomaisilla parvekkeilla.

Asuntojakauma painottuu yksiöihin ja kaksioihin. Suuremmat perheasunnot sijoitettiin pääosin kulmauksiin ja varustettiin hieman hulppeammilla parvekkeilla. Osa pienimmistä asunnoista varustettiin ranskalaisilla parvekkeilla. Asuntoja kohteessa on 140. Pääasiallinen julkisivumateriaali on vaalea rappaus, sisäänvetoja raikastettiin tehosteväreillä. Rakennusmassojen matalimmat osat varustettiin viherkatoilla.

Katutasossa on asuntojen ja aputilojen lisäksi myös runsaasti liiketilaa. Pysäköinti sijoittuu maan alle. Korttelin keskellä on julkinen puisto, jonka suunnittelu kuului myös tehtävään.

Projektin nimi: As Oy Helsingin Laivalahdenkaari 1
Sijainti: Helsinki, Herttoniemi
Vuosi: 2019
Projektin vaihe: Valmistunut
Koko: 7700 kem2
Tilaaja: Sato Oyj
Yhteistyökumppani: Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy
Suunnittelutiimi:
Jari Paukkonen, pääsuunnittelija
Raimo Kasanko, vastaava rakennussuunnittelija
Mikko Tuomisto, suunnitteluassistentti
Anu Virtanen, suunnitteluassistentti