Arkkitehdit Soini & Horto

2018-

Pyynikin Trikoo, As Oy Tampereen Pyynikin Patruuna
Tampere

Pyynikin Trikoon vanha,  viime vuosisadan alussa rakennettu teollisuuskiinteistö muutetaan korkealaatuisiksi asuinhuoneistoiksi. Asuinhuoneistoja rakennukseen tulee yhteensä 70.

Asunto Oy Tampereen Pyynikin Patruuna kuuluu Pyynikin Trikoon vanhimpaan rakennuskantaan. Teollisen toiminnan päättyttyä vähitellen 1980-90 –luvuilla rakennus on ollut uuskäytössä. Rakennus on asemakaavassa suojeltu, minkä vuoksi korjaus- ja muutostöissä tulee huomioida rakennuksen merkittävän luonteen säilyminen kaupunkikuvan kannalta.

Rakennuksen ulkoseinät ovat massiivitiiltä ja pilarit, välipohjien palkistot sekä laatat betonirakenteiset. Sisätilojen rakenteista jätetään vain kantava runko. Tiloihin konvertoidaan keskikäytäväratkaisulla asuntoja, joista kaikilla on joko ranskalainen parveke, pieni ulokeparveke tai kattoterassi. Myös pohjoissiiven porrashuone muutetaan asunnoiksi. Julkisivun tiilimuuratut osat kunnostetaan ja rapattu osuus uusitaan kauttaaltaan. Katolle tulee kattoterasseja varastoineen sekä uusi, tilaelementteinä toteutettava konehuone. Ala- ja yläpohja sekä vesikatto rakennetaan kokonaan uudestaan. Pihojen rakenteet uusitaan maisemasuunnitelman mukaisesti.

Pyynikin Patruuna valmistuu vuonna 2020. Parhaillaan suunnitellaan jo seuraavaa kohdetta Asunto Oy Tampereen Pyynikin Mestaria. Alueelle on suunnitteilla myös kaupallisia toimintoja.

Projektin nimi: Pyynikin Trikoo, As Oy Tampereen Pyynikin Patruuna
Sijainti: Tampere
Vuosi: 2018-
Projektin vaihe: Rakenteilla
Koko: 5805 kem2
Tilaaja: Aberdeen Standard Investments
Suunnittelutiimi:
Jukka Leiwo, pääsuunnittelija
Ilona Karjalainen, vastaava rakennussuunnittelija
Carl von Numers, projektiarkkitehti
Boro Sanchis, projektiarkkitehti
Karoliina Härkälä, rakennusarkkitehti
Minerva Ahokanto, projektiarkkitehti
Kustaa Lahtinen, suunnittelija
Assi Lindholm, suunnitteluassistentti
Jari Pakarinen, 3D-visualisointi
Otso Jylhä, 3D-visualisointi