Arkkitehdit Soini & Horto

2018-

Keilaniemen Portti
Espoo

Suunnittelemme Espoon Keilaniemeen puista toimistorakennusta. Toimistorakennuksen kerroskorkeus kasvaa etelästä pohjoisen suuntaan mentäessä ja sen kääntyilevä muoto avaa rakennuksesta näkymiä eri suuntiin, mm. kattoterasseilta avautuu näkymiä Espoon saaristoon ja merelle. Rakennuksen massa toimii äänisuojana Keilaniemen rannan kehittämishankkeille ja rakennus toimii ympäröivien viheralueiden ja Keilaniemen korkeiden rakennusten välissä ikään kuin siirtymäalueena. Pyöristettyjen kulmien ansioista tilat soljuvat vapaammin kuin perinteisessä suorakulmaisessa arkkitehtuurissa.

Tärkeimpänä inspiraationlähteenä suunnitelmallemme oli suomalainen luonto. Halusimme tuoda metsän ja luontofiiliksen kaupunkimaisesti rakennettuun ympäristöön ja myös sisälle rakennukseen erityisesti työtiloihin, joissa ihmiset viettävät suuren osan päivästänsä.
Toiminnoiltaan rakennus tarjoaa 1. kerroksessa aulatilojen lisäksi ravintolan, kokoustilan/auditorion sekä kuntoilutilan. Toimistot sijoittuvat kerroksiin 2-12. Pysäköintitilat sijaitsevat maan alla.

Keilaniemen Portti tulee olemaan ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte. 60 metrin harjakorkeudella siitä on tulossa maailman korkein puurakenteinen toimistorakennus ja korkein puurakennus Suomessa.

Projektin nimi: Keilaniemen Portti
Sijainti: Espoo
Vuosi: 2018-
Projektin vaihe: Yleissuunnitelma
Koko: noin 20 000 m2
Tilaaja: Varma Keskinäinen työeläkeyhtiö
Suunnittelutiimi:
Sami Horto, hankepäällikkö
Anis Souissi, suunnittelujohtaja
Kalle Ukonlinna, projektipäällikkö
Marja-Liisa Honkanen, pääsuunnittelija
Maija Gulin, maisema-arkkitehti
Matus Pajor, arkkitehti
Elina Kyyriäinen, arkkitehti
Sofianna Suomalainen, sisustusarkkitehti
Anu Virtanen, suunnitteluassistentti