Arkkitehdit Soini & Horto

2019-

Latokartanontie 4
Helsinki

Malmin joukkoliikenneterminaalin vieressä sijaitseva KOY Latokartanontie 4 käsittää kaksi tornimaista, julkisivuiltaan eriluonteista rakennusta. Pohjoisemmassa tornissa sijaitsee Noli Studios-konseptin mukainen 16-kerroksinen hotelli, jossa on 238 huonetta. Eteläisempi torni on kokonaan asuinkäytössä, tornissa on 143 asuntoa ranskalaisine parvekkeineen. Podium on korttelin ulkopuoleisilta julkisivuiltaan osin 1-2 kerroksinen, osin 3-kerroksinen.

Kortteli on suunniteltu keskustamaiseksi ja sen sydämenä toimii aukio, jolle avautuvat lasiseinin hotellin sisäänkäynti ja ravintolatilat sekä hotellin ja asuntojen yhteistilat. Piha-alueet ja katon asuntopiha on suunniteltu viihtyisiksi ja toiminnoiltaan selkeiksi käyttäen laadukkaita ja kestäviä materiaaleja sekä istutuksia. Yksikerroksinen pysäköintilaitos sijaitsee aukion alla ja sieltä on suorat yhteydet sekä hotelliin että asuntoihin.

Malmi on yksi Helsingin lähitulevaisuuden merkittävistä kehityskeskuksista ja Koy Latokartanontie 4 tulee olemaan alueen muutoksen kannalta katalyytti ja mittatikku, mihin tulevaa rakennettua ympäristöä verrataan. Keskeisen sijaintinsa vuoksi kohteen ulkoarkkitehtuurin merkitys korostuu, koska rakennus näkyy kauas ja siitä tulee hahmoltaan ja materiaaleiltaan merkittävä kokonaisuus alueella. Uusi rakentaminen kohottaa koko alueen yleisilmettä sekä laadullisesti että esteettisesti tuoden ryhtiä Malmin muuten niin tasakorkeaan kaupunkikuvaan. Suunnittelussa huomioidaan korkean rakentamisen erityishaasteet.

Projektin nimi: Latokartanontie 4
Sijainti: Helsinki
Vuosi: 2019-
Projektin vaihe: Toteutussuunnittelu
Koko: 18 947 brm2
Tilaaja: NREP
Suunnittelutiimi:
Anis Souissi, suunnittelujohtaja
Matti Linko, pääsuunnittelija
Timo Urala, projektipäällikkö
Kalle Ukonlinna, projektipäällikkö
Henrik Kaasinen, projektiarkkitehti
Maija Gulin, maisema-arkkitehti
3D-visualisointi, 3DTaitoOy