Arkkitehdit Soini & Horto

2018-

Pyynikin Trikoo, Koy Tampereen Pyynikin Vartija
Tampere

Pyynikin Trikoon vanha, viime vuosisadan alussa rakennettu teollisuuskiinteistö muutetaan korkealaatuiseksi huoneistohotelliksi. Vuoden 2021 aikana valmistuvaan rakennukseen tulee 84 hotellihuonetta.

Kiinteistö Oy Tampereen Pyynikin Vartija koostuu eri aikakausina rakennetuista osista. Pääosa rakennuksesta on rakennettu 30-luvulla, ja uusimmat osat 60-luvulla. Teollisen toiminnan päättyttyä vähitellen 1980-90 –luvuilla rakennus on ollut uuskäytössä. Rakennus on asemakaavassa suojeltu, minkä vuoksi korjaus- ja muutostöissä tulee huomioida rakennuksen merkittävän luonteen säilyminen kaupunkikuvan kannalta.

Rakennuksen ulkoseinät ovat massiivitiiltä ja pilarit, välipohjien palkistot sekä laatat betonirakenteiset. Sisätilojen rakenteista jätetään vain kantava runko. Tiloihin konvertoidaan keskikäytäväratkaisulla eri kokoisia hotellihuoneita, joissa kaikissa on oma keittotila ja kalustein oleskelutilasta erotettu makuutila. Rakennukseen tulee hotellihuoneiden lisäksi ravintola, liiketilaa ja laajennusosana saunaosasto terasseineen. Julkisivun tiilimuuratut osat kunnostetaan, pihakannen rakenteet uusitaan maisemasuunnitelman mukaisesti ja ravintolan eteläsivulle rakennetaan uusi terassi.

Projektin nimi: Pyynikin Trikoo, Koy Tampereen Pyynikin Vartija
Sijainti: Tampere
Vuosi: 2018-
Koko: 5218 kem2
Tilaaja: Aberdeen Standard Investments
Suunnittelutiimi:
Jukka Leiwo, pääsuunnittelija
Raimo Kasanko, vastaava rakennussuunnittelija
Boro Sanchis, projektiarkkitehti
Kustaa Lahtinen, suunnittelija