Arkkitehdit Soini & Horto

2019-

The White Dune Tower
West Bay, Doha, Qatar

Kilpailu

Osallistuimme arkkitehtuurikilpailuun, jossa oli tavoitteena suunnitella hotelli Dohan West Baylla sijaitsevaan pilvenpiirtäjään. Rakennuksen olemus ja muoto vaihtelevat katseluetäisyydestä ja -suunnasta riippuen, mikä tekee rakennuksesta tunnistettavan ja vaikuttavan maamerkin.

Suunnittelemamme rakennuksen muotokielessä yhdistyvät paikallisten olosuhteiden erityispiirteet ja hiekkadyynien aaltoileva muoto. Tornitalon hahmo syntyy laatan reunan muotoilusta, mikä samanaikaisesti varjostaa rakennusta ja tarjoaa mahdollisuuden laajentaa sisätiloja terassitasoille ulottuvilla viherhuoneilla. Laatan reunat kätkevät taakseen varsinaisen rakennusrungon ja antavat tornille ominaisen ulkoasun. Lasijulkisivun ja terassitasojen yhdistelmä mahdollistaa esteettömät näkymät ympäri West Bayta.

Kaukaa katsottuna pilvenpiirtäjä vaikuttaa yksiaineiselta ja tuulen muotoilemalta, mutta rakennusta lähestyttäessä siitä paljastuu enemmän yksityiskohtia. Laattojen välistä erottuvat porrastuvat terassitasot lasitettuine osineen, kerroksista toisiin ulottuvat puutarhat sekä terassien puiset alakattopinnat.

Projektin nimi: The White Dune Tower
Sijainti: West Bay, Doha, Qatar
Vuosi: 2019-
Projektin vaihe: Konseptointivaihe
Koko: 73 209 m2
Tilaaja: Samrya Group
Suunnittelutiimi:
Kalle Soini
Sami Horto
Santtu Hyvärinen, projektipäällikkö
Kalle Ukonlinna, arkkitehti
3D-Taito Oy, visualisointi