Arkkitehdit Soini & Horto

Santtu Rothsten, osakas, toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA

14.10.2019

Minä ja AS&H

Kymmenisen vuotta sitten istuin Sami Horton kanssa lounaalla ja keskustelin mahdollisuudesta päästä töihin Kallen (Soini) ja Samin vasta perustettuun firmaan. Tunsin Samin ajalta, jolloin suunnittelimme samassa toimistossa Pietarin jäähallia 1990-luvun loppupuolella. Lounaskeskustelu johti siihen, että minulle avautui melko pian mahdollisuus päästä sijaistamaan vanhempain vapaata. Ja sillä tiellä olen edelleen; ensimmäiset vuodet työskentelin konsulttina ja sitten siirryin AS&H:n palkkalistoille. Olen ollut vuoden 2018 alusta alkaen AS&H:n toimitusjohtaja ja sitä edeltävän vuoden varatoimitusjohtaja.

Innostun

Innostumisen aiheeni ovat muuttuneet vuosien varrella. Uran alkuvaiheessa motivaattoreitani olivat suunnittelun tuomat haasteet ja hankkeiden menestyksekäs läpivienti. Myös kompleksisen suunnitteluhankkeen tiimin koordinoiminen sytytti, samoin kuin pääsuunnitteluvastuu.
Urakehityksen myötä yhä enemmän on alkanut innostaa hankkeen synnyttäminen: on tunnistettu tarve, löydetty sille potentiaalinen toteutusketju sekä rahoittajat, rakennuttajat ja operaattorit. Innostun ihmisten kanssa tekemisestä, johtamisesta ja päätöksentekovastuusta ja siitä, että voin osaltani työllistää toimistomme väen. Nykyisessä roolissani voin vaikuttaa mm. siihen, millaista päivittäinen työmme on.

Arvostan

Arvostan itsenäistä työtäni ja mahdollisuutta määritellä itse millaista työni on; olen ansainnut nykyisen asemani omilla ansioillani ja saavutuksillani. Sain vuosia sitten rakentaa asuntosuunnittelun yhdeksi yrityksemme suunnittelutoimialaksi, joka on sittemmin kasvanut tärkeäksi toimintamme tukipilariksi. Arvostan myös kaikkea sitä luottamusta, jota minua kohtaan on osoitettu.

Olen ylpeä

Olen ylpeä monista projekteistani. Olen saanut työskennellä hyvien tyyppien kanssa, ja jokainen projekti on syntynyt hyvän yhteistyön tuloksena. Jos nostaisin esille yhden projektin, niin se olisi Auratalo eli Cumulus Hotelli Meilahti (nykyinen Scandic). Projekti oli haastava ja tapahtumarikas, mutta onnistuimme siinä loistavasti; erityisesti hyvän asiakassuhteemme ja viranomaisyhteistyön ansiosta.

Minä

Mottoni on: Kaikki on mahdollista. Kokeile vaikka.